Pages

Tuesday, June 30, 2009

RockNRolla

Scenariu, regie: Guy Ritchie
Cu: Gerard Butler, Tom Wilkinson
Gen: Crime/Comedie/Acţiune
Durata: 1h 54min


În primal minut al filmului Archie ne explică ca un „Rock’N’Rolla” este cineva care nu se mulţumeşte doar cu banii, sau puterea sau femeile, ci le vrea pe toate.
Urmează un generic animat rapid şi cu împuşcături după care aflăm ca Archie este mână dreapta a lui Lenny, un gangster care învârte majoritatea afacerilor imobiliare importante din Londra, mai ales pe cele care nu sunt chiar legale. El face o afacere cu un rus bogat care îi lasă pictura sa favorită ca şi garanţie până la încheierea afacerii. Aici intră în joc şapte milioane de euro, o contabilă plictisită, trei gangsteri mici dar cu datorii mari şi un fiu vitreg care este un star rock drogat presupus mort...
Toate astea adunate poată sună complicat, dar cel mai nou film a lui Guy Ritchie demonstrează că regizorul britanic încă mai are ceva de spus în ciuda ultimelor eşecuri, mai ales de când s-a întors la formula sa de succes de filme cu gangsteri simpatici, cu actori de clasă, dialog simplu dar inteligent scris şi multe situaţii de umor ce nu par neveridice. Astfel filmul nu e doar „de băieţi”, ci poate fi savurat de oricine.

Sursa: Sibiu 100%

No comments:

Post a Comment