Pages

Tuesday, May 31, 2011

Red Riding Hood (2011)

Poate că ar fi mai frumos din partea mea sa menționez regizorii la toate filmele, chiar dacă menționând numele lor, poate nu stârnesc cine știe ce interes. Dar la acest film trebuie să încep în primul rând cu regizorul. Catherine Hardwicke este numele în cauză, ea este persoana care a regizat și "Twilight" și acuma că v-am pus astea două filme una lânga alta, s-ar putea să se fi dus dracului tot filmul pentru voi. Eu personal nu știam acest lucru în timp ce m-am uitat la film și deși a adus cu "Twilight" în anumite momente ( și prin faptul că lupul cred că era copy paste din Twilight, poate puțin mai întunecat și spooky ), mie mi s-a părut un film bun.

Nu are rost să văd spun povestea, o știți toți, ceea ce apare nou și merita menționat de acum e Gary Oldman ( unul din actorii mei preferați ) care deși nu face rolul vieții, are rolul de cavaler - exorcist - preot - wolf-slayer.

Amanda Seyfried e bună. Luați-o cum vreți. E bună rău. mic trivia de pe imdb: e singurul personaj cu ochi albaștri, până și Julie Christie (bunica) a avut lentile de contact, deși e cunoscută pentru ochii ei albaștrii). Julie Christie a fost fooooarte creepy, a prins regizorul niște cadre cu ea chiar inspăimântătoare, totuși, nu este film de groază, thriller în cel mai bun caz. Filmul are un ritm bun, nu vă veți plictisi la el, firul narativ nu vă încurca deloc, care poate e bine, poate nu, dar cel mai important este că nu vă veți da seama cine e lupul ( pentru că lupul nu e chiar lup, gândiți-vă la twilight și vă prindeți cum stă treaba ). Pentru toți cei care v-ați uitat la film sau vă veți uita la film și vă dați seama de dinainte cine e lupul și veniți să-mi comentați că era clar, sugeți-o, pentru mine nu a fost așa clar.

V-aș ruga acum în final să propun un exercițiu pentru cei care nu au vazut încă Red Riding Hood și vor vrea să-l vadă: încercați să vă separați de Twilight și tot ce înseamnă el, imaginați-vă că nu există acel film și voi vă uitați la o reinterpretare a poveștii copilăriei voastre. Faceți paralelă doar între cum era povestea în mintea voastră când erați mici și filmul cu pricina. Vă garantez că vă vor face plăcere să vedeți toate scenele faimoase din poveste, transpuse în film. Și să o vedeți pe Scufița-Roșie în niște ipostaze mai altfel ca să zic așa.

Concluzie: Nu vă luati după nota de pe imdb. nu merită 4,9. asta e de la toți haterii de la twilight. Da da da, putea să iasă un ditai masterpiece, dacă era mai horror și dacă se lucra probabil mai mult la el. Chestia asta se poate spune la toate filmele. Din ce am mai vazut la alte review-uri, mi se pare că toată lumea, din simplul fapt că e o adaptare a unui subiect arhi-cunoscut, se așteaptă la următorul Godfather. Godfather a avut super mari așteptări și un marketing ca in ziua de azi aproape. Le-a ieșit pentru că au avut și cu ce. Pentru că marketing-ul de acum este mai important si decât filmul în ziua de azi, toate lumea intră la filme cu cine știe ce așteptări. Mi se pare că în momentul de față, scopul barosanilor de la Hollywood este să te convingă să treci pragul sălii de cinema la cât mai multe filme. Daca îți mai și place ce vezi, e bonus pentru ei. Banii deja ți-au fost luați. Să-i spunem pe șleau: Avatar a facut atâția bani din marketing. Așa că nu mai mergeti la film sperând să vedeți următorul Inglorious Basterds. Următorul îl veți vedea când nu vă așteptați. Și tocmai din acest motiv la cinema nu merită văzut, clar. Dar acasă, merge oricând.

P.S. Dati pe google "red riding hood", selectați images. There are some sick people out there!

8 comments:

  1. Spui sa facem abstractie de Twilight. Ok. Scufita asta e despre o fetita care merge la bunicuta cu merinde si descopera lupul cel rau, sau despre o tinerica data-n parg care nu stie daca varcolacul vrea s-o mance sau sa i-o traga? Nu cred ca cineva se autoiluziona la vreo capodopera... e doar oftica normala cand vezi un film degeabist, care intr-adevar are si calitatea de a fi mai agreabil decat Twilight. Dar totusi mediocru. Si Gary Oldman... com'on. Imi aminteste de Ray Liotta in In The Name of the King.

    ReplyDelete
  2. nu am vazut nimic din twilight, si nu cred ca se va intampla vreodata sa-l vad.
    initial mi se parea interesant filmul cand am vazut trailerul, dar mi-am dat in curand seama ca nu prea intru in target audience-ul (in mare parte pentru ca nu am 16 ani si vagin). recenziile mi-au confirmat rapid sentimentul. deci scuze, nu am sa ma uit.

    ps: daca vrei un film bun care trateaza serios tema sexualitatii si a horrorului din "scufita rosia", uita-te la "in the company of wolves"

    ReplyDelete
  3. amuzant cum le zici oamenilor sa faca abstractie de twilight cand matalutza nu te uitasi la saga fatalista :D chiar nu putem face abstractie, e twilight cu scufita, oleaca mai putin jenibil ce-i drept :D hm, n-am vazut decat in the company of...men :))) daca zici ca-i serios la nivele astea doua apai notat stacojiu in carnetel

    ReplyDelete
  4. Cum zice Kolcs, The company of Wolves e si sugestia mea..

    ReplyDelete
  5. @adina
    draga mea, ma bucur ca spiritul tau de observatie e mereu perspicace, dar de data asta din pacate nu s-a ridicat la nivelul necesar.
    de cateva zile sunt doi nou autori pe blog, una bucata Dragos Naicu (semnat aici "marqui") si una bucata Luca Razvan (semnat aici "rutzky"), care este si autorul acestui articol. tz tz tz

    eu unul nu am vazut nici twilight, nici scufita, si nu sunt in pozitia sa ti le recomand sau nu.
    desi cred ca scufita ar fi ceva ce tu ai aprecia din punct de vedere pur vizual

    ReplyDelete
  6. @ Ritchie... l-am mentionat pe Gary Oldman pentru ca trebuia sa mentionez ce apare nou in poveste .... si era important pentru poveste.... el o fo penal... intelegi?

    nu mai vreau filme cu licantropie, gata m-am saturat. ma mai duc decat la ultimele twilight-uri daca tot le-am vazut si primele si voi plange cum mi-au luat oamenii aia juma de milion sa o fac timp de 5 filme pe Bella curva :))

    @kolcs, frate trebuie sa facem odata un sistem de notare... pe sistemul empire, i-as fi dat 2 stele si probabil am fi evitat niste neintelegeri p-aci ;)

    ReplyDelete
  7. @ Rutzky
    2 stele pe o scară de la cât la cât? :)

    ReplyDelete
  8. pe sistemul empire, adica 5 fiind max. :P nu merita chiar 2/10, suntem prea rai :))

    ReplyDelete