Pages

Monday, May 30, 2011

Thor (2011)



Am văzut filmul ăsta ( da ăsta, nu acesta, suntem între prieteni totuși) la cinema. La mall mai exact. Au și astea un rol, doar nu m-oi duce la Arta sau Victoria pentru blockbustere. În primul rând vreau să-mi exprim totala condamnare și reprehesiune față de filmele ce introduc a treia dimensiune ( adică îmi bag p#!@ în el 3D ). Bă, de când am 2 cifre la vârstă, nu mă mai impresionează filmele 3D. Ok, ca să nu fiu total împotrivă, cred că accept până în momentul de față doar 2 filme 3D ( Avatar și A Christmas Carol (care nu l-am văzut 3D, dar ăla chiar merita 3D). Dar, nu numai că cinema-urile astea care nu mai știu cum dracu să-ți ia banii, pe lângă că îți ia o grămadă de bani pe popcorn, nachos etc ( nestea la sticlă de 0,5L 7 RON !!! 7 RON... ce dracu suntem în deșertul Gobi? ) te mai și obligă să te uiți la anumite filme DOAR 3D...și unde reducerea de la non-student la student este de mirobolanta sumă de 1 RON. Și intri în sală și îți dă acolo niște ochelari de cal care-mi reduc câmpul vizual la două dreptunghiuri și doamne feri să te uiți în jos la porția ta de nachos că în secunda 2 ți-au căzut ochelarii în sosul salsa.


Buuuun! Cu toate aceste mici iritații am început să mă uit la Thor. Ok, de acum vă zic, eu am avut un avantaj în fața tuturor celor care nu s-au jucat la viața lor Age of Mythology. Știam cum stă treaba în principal. Deci, blablabla Thor e super tare, are ciocanu ăla șmecher, e mai arogant ca fotbaliștii români, urmează să fie rege, blablabla cineva îi strică planurile (i wonder who?), blablabla thor o gafează și ajunge om simplu pe pământ. Asta in caz că vă interesa.

Acum trecem totuși la review. Filmul a fost super ok, chiar m-am simțit bine la el. Deși băieții au avut de furca în a face lumea fantastică a Asgard-ului și cea banală de pe Pământ și să nu cadă în penibil prin alternanța dintre una si alta, au reușit chiar dibaci, scenele de luptă au fost ok și atât însă ceea ce a făcut filmul probabil peste media blockbusterelor obișnuite a fost umorul. Am râs la film de numa. Dar nu genul de râs, ca "haha! ce penal e filmul". Chiar au avut niște replici de am râs cu poftă.

Printre actorii remarcați a fost Chris Hemsworth (Thor), evident, care s-a achitat de toate datoriile unui super-erou și a făcut fazele penibile care trebuie să le facă un super-erou mai puțin penibile și Tom Hiddleston în rolul lui Loki.

Evident că filmul a avut spre final și toate fazele epice ale unui blockbuster, deci minusuri are, de la "totu iese ca la carte", la replici câteodată cretine ( din păcate a avut și Natalie Portman 1-2 replici de mi-am dat câteva facepalm-uri).

Concluzie, film super ok de duminică, când n-ai chef să-ți stresezi capu cu nimic greu și mai vrei să și râzi bine un pic.

P.S. Defect de meserie: eu zic că baieții de la scenografie s-au inspirat la palatul din Asgard după biserica Hallgrimskirkja din Reykjavik. nu?

6 comments:

  1. eu parca ma asteptam la mai multe...am auzit ca are ceva trimiteri la filmul THe Avengers

    ReplyDelete
  2. "Printre actorii remarcați a fost Thor" chiar asa il cheama pe actor?
    si hiddleston de ce s-a remarcat?

    anyway, povestea cu marvel e mult mai complexa (ai stat sa vezi scena de dupa credits?), ca se leaga toate filmele intre ele (iron man, hulk, captain america, si da, the avengers).

    pot sa zic ca mi-a placut filmul destul de mult, adica mi s-a parut mai bun decat majoritatea filmelor cu super-eroi. cine ar fi crezut ca, of all people, kenneth branagh reuseste sa faca un super-hero movie bun (nu ca nu ar fi cel mai shakespearean dintre toate filmele marvel de pana acum).

    sunt foarte curios unde o sa mearga tot mega-proiectul marvel

    ReplyDelete
  3. ahh, si cat despre 3D (ok eu am reusit sa gasesc un cinema fara). sunt de acord cu tine, ca la majoritatea filmelor e cam degeaba, si numai vor sa mai stoarca un ban din oameni (avatar nu ar fi fost atat de bun fara 3D, si a christmas carol a fost de cacat, cu 3D sau fara). dar de anul asta am vazut de ce 3d-ul poate sa fie bun.
    la documentare.
    stiu suna stupid, dar cave of forgotten dreams si pina (vezi recenziile la ambele) sunt minunate cu 3d-ul in ele.
    deci nu-ti chiar baga pula.

    also, nu stiu despre cave, dar pina va fi la tiff (nush daca in 3d, dar sper). probabil vei zice ca vor fi filme mai bune in ziua aia la care sa mergi, dar crede-ma, e magnific, ia-o pe oana si mergeti neaparat.
    si daca e cave, si la ala

    ReplyDelete
  4. Hiddleston a fost deliciuosly evil, prin faptul ca era asa sec,rece, fara expresie, poate tie ti se pare ca nu a facut nimic, mie mi s-a parut reusit.

    @piratulcinefil poate ca ai intrat cu prea mari asteptari. eu am renuntat la a mai intra cu asteptari mari la un blockbuster.... foarte putine sunt reusite in adevaratul sens. unul singur imi vine in minte... nolan's inception si pentru comics, evident, nolan's batman... simt un laitmotiv pe undeva? omu ala se pare ca a gasit reteta

    ReplyDelete
  5. eu am vrut sa stiu de ce zici tu ca s-a remarcat, nu am am zis ca nu mi-a placut mie. mi s-a parut cel mai complex si bine jucat personaj din film

    ReplyDelete
  6. Aaa, am crezut ca iti bateai salaul de mine. Aia cred ca ai fi tu mai in masura sa zici, eu ma iau dupa intuitie :) se pare ca aici am avut dreptate :P

    ReplyDelete