Pages

Wednesday, December 28, 2011

Cu ocazia...2011

Dragii Mosului,

Cu ocazia sezonului festiv pe care il petrecem in aceste zile, ocupati fiind cu activitati precum cumparatul, gatitul, mancatul, bautul si dormitul, este de inteles ca nu va putem satisface pofta de lucruri noi si minunate pe acest blog. Asta in caz ca si voi, cititori fideli, nu sunteti ocupati cu aceleasi chestii. Asadar, dupa modelul retrospectivelor, va propunem o rememorare a celor mai vizionate posturi ale blogului nostru. Da! Dupa miscarea Occupy Ars Cinematica, dam din nou poporului puterea. Mai intai urmeaza insa, o scurta trecere in revista a ofertei TV autohtone.

Cinefilic vorbind, televizoarele patriei sunt ocupate din nou de acelasi melanj rosu-alb de Mosi Craciuni obezi, fantastici sau wanna-be, de indispensabilele personaje auxiliare care trag sanii, bat potcoave la reni si traverseaza cadrele zornaindu-si podoabele, totul intr-un spirit festiv crestin, menit sa ne faca pe toti niste oameni mai buni, mai de omenie. Nu lipsesc colindele, concertele si celebritatile care ne arata cum sa gatim ca la mamele lor acasa. Un sacrilegiu totusi exista, nu mi-a sarit nicaieri in ochi eternul "Home Alone", fie el de gradul 1, 2 sau 3. ProTV-ule, te-ai lenevit!

Pentru aceia dintre noi care nu-si lasa usor spiritul sa se incalzeasca la semineul cantecului, exista un program TV minunat, denumit ironic "Stiri". Acest deliciu audio-vizual ne incanta simturile si intelectul cu dezvaluiri, news alert-uri si breaking news-uri despre viermi intestinali rasariti din sarmale, imense deficiente in resursele populatiei rezolvate succint in haosul hypermarket-urilor si alte bunatati asortate.

Luand totul in considerare, suntem norocosi. Beneficiem de tot ce e mai bun, in aceste vremuri, cele mai bune vremuri. Suntem norocosi. Traim bine. Cu speranta te dorim, Anule Nou. Vino, dar mai stai un pic ca ne e asa de bine. Iara tie, Anule Vechi, acum te mintim ca ai fost minunat, de neuitat. Dar curand te vom uita. Un strat nou de zapada, si cel trecut e amintire. Pana la urma ce e prezentul decat o nostalgie a viitorului si o speranta a trecutului? Mi-e rau de la sarmale. La multi ani!

Si acum, power to the people, the best of the rest, the golden ones, the magic few, in ordinea numerelor de pe tricou:

Ars Cinematica - Top 9 Posts 2011
1) Los Lunes al Sol

2) Red Riding Hood

3) Sezon Terrence Malick: Thin Red Line

4) Poster: Exorcist 1973

5) Pirates of the Carribean: On Stranger Tides (recenzie in 5 minute)

6) Kiss Kiss Bang Bang

7) Brighton Rock 2011

8) Muzica lui Clint Mansell

9) 14 Alternative films about love

Multumim celor care ne-au citit, comentat si urmarit.

Ars Cinematica Team
Kolcs Rutzky Marqui

2 comments:

  1. la "e personaje auxiliare care trag sanii" e optional cum alegem sa punem diacriticele?

    ReplyDelete
  2. dintr-un spirit de daruire, da, liber la imaginatie :)

    ReplyDelete