Pages

Wednesday, August 1, 2012

News: "The Hobbit" va fi trilogie

Desi trei filme au fost de ajuns pentru adaptarea a trei carti de cate 600 de pagini, doua filme aparent nu mai ajung pentru adaptarea unei singure carti de 200 de pagini.

Asta a avut Peter Jackson de spus zilele trecute:

“We recognized that the richness of the story of ‘The Hobbit,’ as well as some of the related material in the appendices of ‘The Lord of the Rings,’ gave rise to a simple question: do we tell more of the tale? And the answer from our perspective as filmmakers and fans was an unreserved ‘yes.’ "


Pentru ca aparent fanii sunt cei care stiu ce ar trebui sa intre intr-un film. Fanii intotdeauna vor mai mult din ceea ce le-a placut, de asta exista Pirates of the Carribean 4, Shrek 2, 3, 4 etc. Asta nu inseamna ca producatorii ar trebui sa ii si asculte.

Jackson vrea sa includa si material din appendixul romanelor "Lord of the Rings", care in mare parte se compune din analize de cultura, geneaologie si etimologie ale raselor din Middle Earth.

Dar asta era planul de la inceput cand trebuiau sa fie doua filme. Si un al treilea film facut din ce a ramas in plus nu suna prea bine. Si asta inseamna ca probabil si al doilea va fi mai diluat.

Dar este totusi Peter Jackson, deci poate ca dupa al treilea film ne vom intreba cum s-a si gandit el vreodata sa faca doar doua.


2 comments:

  1. Acum, stii ca LOTR cumuleaza aproape 12 ore de film si tot sunt lasate destule portiuni din carte pe dinafara. Pana la urma totul se reduce la cate minute va avea un film. 3 filme de 2 ore nu vor fi asa diluate chiar pentru un roman de 300 de pagini la care se pot adauga prolog-uri si substory-uri din apendixurile si cartile adiacente. Sunt totusi 266 de zile de filmari. Vom vedea in ce masura ritmul va fi afectat de montaj. Oricum eu sunt bucuros ca vom avea mai mult Tolkien pe pelicula. Nu e singurul mare fantazist demn de filmat dar deocamdata are parte de cea mai mare atentie... exceptandu-l pe George Martin proaspat televizat.

    ReplyDelete
  2. nu stiu daca ai citit "The Hobbit" dar e o carte de copii subtirica si nu prea complexa. mi-e teama ca va fi mai mult jackson pe ecran decat tolkien.

    nu ma intelege gresit, adaptarea lui jackson, walsh si boyens a romanelor lotr mi se pare una din cele mai bune transpuneri din roman in scenariu, dar acolo procesul era de taiere de material, ceea ce de obicei inseamna ca ramane esentialul. la hobbit va fi insa invers procesul.

    si eu ma bucur de film, doar ca imi e teama ca ambitia domnului jackson s-ar putea dovedi finalmente detrimentala

    ReplyDelete