Pages

Saturday, January 5, 2013

Alte filme de vazut in 2013

Cu totii asteptam nerabdatori Man of Steel, Thor 2 si Iron Man 3, Hobbit 2, Monster's Inc 2 (Jeeesus,e  vreun film bun  si original care va iesi anul asta?). To the Wonder, Django Unchained, Lis Miserables etc. Asa ca ArsCinematica a cautat cateva filme care for iesi anul acesta si care nu au fost trompetate cu atata verva.

The Place Beyond the Pines

ni-l da pe Ryan Gosling ca si motociclist cascador care jefuieste o banca sa-si sustina familia de care abia de curand a aflat si pe Bradley Cooper in rolul unui  promitator politist care se opune colegiilor sai coprupti. O drama intensa, un mix dintre Drive si Serpico.


The Iceman

Nu, nu ma refer la eroul Marvel ci la de un asasin care a omorat peste 100 de oameni, si care aici este interpretat de Michael Shannon, care incearca sa fie un om decent si sa aiba grija de familia sa. Nu stiu daca trailerul m-ar fi prins chiar din prima daca nu ar fi fost actorii, dar pe langa magnificul Shannon ii avem pe James Franco, Winona Rider, Ray Liotta si Chris Evans.


Maniac

Si daca tot vorbim de criminali in serie, sa-l urmarim pe Elijah Wood in rolul unui colectionar de scalpuri proaspete de femei tinere, care se indragosteste de o femeie aleasa sa-i fie victima.


Stoker

Tot din categoria criminalilor cu relatii disfunctionale fac parte personajele din primul film englez a lui Park Chan-wook, omul cate si incantat/socat publicul cu niste filme pe atat de fucked-up pe cate au fost frumoase si poetice, cum ar fi Thrist, Sympathy for Mister Vengeance si desigur OldBoy (care si el va reiesi anul aceste remake-uit de Spike Jonze)

In filmul de fata o vom avea pe incantatoarea Mia Wasikowska si pe Nicole Kidman printre altii.


The Sightseers

Dar criminalii in serie pot fi si amuzanti si simpatici dupa cum ne demonstreaza in repetate randuri britanicii. Iar anul acesta regizorul Ben Wheatley, autor al hitului cult de anul trecut "Kill List", ne prezinta varianta englezeasca la Bonnie and Clyde.


A Liar's Autobiography - The Untrue Story of Monty Python's Graham Chapman

Si tot din UK vine acest documentar/animat perfect ilar bazat pe autobiografia in mare parte inventata de unul din cei mai amuzanti oameni ai secolului XX, forta creatoare a grupului Monty Python, Graham Chapman care a decedat in 1987. Filmul este narat de Chapman insusi, care a inregistrat o citire a cartii inainte de a muri. Un deliciu pentru fani Python, dar cu siguranta va fi printre filmele amuzante ale anului.Movie 43

Produsa de unul din fratii Farrelly, aceasta comedie ne prezinta 12 povestioare diferite regizate de 12 regizori diferiti, fiecare din segmente avand o mana de actori de mare renume de comedie si nu numai. Adica va fi un fel de Paris, Je taime al gross-out comedy-ului.


For Ellen

Din seria dramelor indie avem acest filmulet cu suflet care ni-l prezinta pe Paul Dano in rolul unui rock-star care are o ultima sansa de a petrece cateva zile cu fiica sa.
Desi personal incerc sa evit filmele, mai ales dramele, care au copii in roluri importante, aici siropozitatea pare a fi dozata in cantitati care sa nu provoace greata.


Compliance

Alt film independent este Compliance care prezinta povestea adevarata a unui manager de restaurant fast-food care isi supune o angajata unor umilinte si torturi psihice din simplul motiv ca acestea au fost instructiile pe care le-a primit prin telefon de la un barbat care se da drept politist. Pe langa faptul ca evenimentele prezentate chiar s-au intamplat in America intr-un McDonald's, filmul aminteste de experimentele Milgram si Stanford, in care oameni s-au aratat cat se poate de deschisi sa tortureze si sa umileasca alti oameni doar pentru ca asa li s-a zis de catre cineva in pozitie de autoritate.


Evil Dead

Nu suntem nici noi fani remake-urilor filmelor horror clasice, dar e ceva in legatura cu acest trailer care ne face sa credem ca poate de data asta lucrurile vor iesi bine. Desi conceptul pare cam demodat, mai ales dupa Cabin in the Woods, totusi cred ca e o sansa buna sa iesim multumiti si nu nervosi de la acest film. Poate are de a face cu faptul ca atat Sam Raimi cat si Bruce Campbell nu doar ca si-au dat binecuvantarea filmului ci sunt ambii implicati in productie, iar scenariul este co-scris de Raimi si Diablo Cody care pana acum ne-a pus in fata niste produse originale, amuzante si la tinta.

No comments:

Post a Comment