Pages

Wednesday, February 3, 2010

Oscar Time 2

eu urmaresc Oscarurile cu mare interes an de an de cand am 10 ani. Era singura duminica noapte pe clasa a sasea-saptea-opta cand ma lasa mama sa ma culc la cat vroiam, de obicei era cu o ora inainte sa ma trezesc. Cu toate aceastea de-a lungul anilor mi-am dat seama ca juriul acestor premii nu e asa de grozav. OK, nu ma plang ca nu castiga filmele care as vrea, sau ca nici macar nu sunt nominalizate, nu sunt copil (vreau Parnassus la cel mai bun film, vreau vreau VREAAAAAAAUUUUUUUUUUUU!!!!!!), dar totusi sunt dezamagit de cat de politice sunt, de cat de politically correct si lase sunt aceste decernari. Unele filme care nu au facut nimic special sunt imediat nominalizate pt ceva mesaj, altele sunt evitate cu mare evidenta si multe premii se dau pe nume.

Anul trecut a fost mare dezamagire ca "The Dark Knight" nu a fost nominalizat, adica a castigat un film care trebuia sa iasa direct pe DVD si asta nici macar nu a fost nominalizat? Iar anul asta mi-am dat seama ca iar ceva nu e in regula, doar ca ieri eram prea nervos pe faptul ca Avatar va lua mult mai multe premii decat merita si ca Precious e pe lista nominalizatiilor sa observ

"THE ROAD" NU ARE NICI MACAR O NOMINALIZARE!!!!!!!

ce cacat...? nu cred ca merita Oscarul in comparatie cu alti nominalizati, dar ar fi meritat sa fie pe lista aia. Ar fi putut sa fie asta a 10cea nominalizare nu UP, care e animat, ce plm? intra in alta categorie.
Mortensen ar fi meritat nominalizare pt cel mai bun actor (futai, ar fi meritat-o de pe vremea LOTR), Robert Duvall, Charlize Theron si pana si pustiul ar fi meritat linistit nominalizare la Actori Secundari.

Pentru cinematografie si Art Direction ar fi meritat Oscarul nu doar nominalizare, si la fel pentru best adapted Screenplay (jesus cartea are premiu Pulitzer, ce mai vreti?)
Ar fi mers o nominalizare la Make-Up ca oricum sunt numa 3, si Nick Cave si Warren Ellis ar merita aceeasi nominalizare pt Original Score pe care nu au primit-o nici pentru "The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford"

Inca un an in care Oscar nu a reusit sa nu ma dezamageasca.

1 comment:

  1. I feel you. Total de acord cu ce spui incepand de la Dark Knight in jos..

    ReplyDelete