Pages

Sunday, February 7, 2010

Pam-pam-paaaaaaaaaam: Plan 9 from Outer Space

Dacă tot am vorbit de Ed Wood, hai să vorbim şi despre Ed Wood şi cel mai cunoscut film al său „Plan 9 from Outer Space”. Filmul care în 1980 a fost numit de un critic cel mai prost film al tuturor timpurilor, motiv pentru care a devenit cel mai cult film al tuturor timpurilor. Da, nerds şi geeks (care nu se traduce ‚tocilari’) fac adunări şi petreceri doar pentru a se delecta cu acest minunat exemplu de pasiune lipsită de talent.
O rasă extraterestră decide să elimine pământenii de frică că aceştia vor descoperi la un moment dat solarbonitul, un element al razelor solare cu ajutorul cărora vor reuşi să tragă în aer Soarele, explozie ce se va propaga prin tot Universul prin razele solare ca prin nişte fitiluri (fitile?). După 8 încercări eşuate, au scos la iveală Planul 9, acela de a distruge oamenii reînviind morţii şi a face din ei zombie periculoşi care vor fi sub controlul extratereştrilor. Să nu-mi ziceţi că nu aţi intrat deja pe bittorrent sau dc şi aţi început downloadul!

În primul şi în primul rând, nu este cel mai prost film din istorie, am văzut exemplare mult mai proaste. Povestea nu e excelentă, şi nu prea se susţine, dar măcar este o poveste, şi este prezentată ok, ceea ce mult mai mult decat aş putea spune despre alte filme. Scrisul în sine e aşa de prost încât îţi vine greu să crezi că au fost făcut cu seriozitate: „Future events such as these will effect you in the future!”, „Visits? That would indicate visitors!”, „Perhaps, on your way home, someone will pass you in the dark, and you will never know it... for they will be from outer space.” „Atmospheric conditions in outer space often interfere with transmitting”, „You know, it's an interesting think when you consider... the Earth people, who can think, are so frightened by those who cannot: the dead” „Paula Trent: A flying saucer? You mean the kind from up there? Jeff Trent: Yeah, either that or its counterpart.” şi desigur "You see! Your stupid minds! Stupid! Stupid!" Actoria variază, dar sunt exemple de actorie lamentabilă, dar în mare parte e mediocră spre ok, uneori chiar bună, nu foarte bună, dar bună. Efectele sunt de tot râsul, dar parcă nu îţi pasă. Cred că ceea ce salvează acest film, că deşi e făcut fără mult talent, e făcut cu dragoste. Sincer, între un film care ar fi putut fi mediocru sau chiar bunicel dar a fost făcut în scârbă pentru acel cec, şi un film condamnat să rămână prost, dar făcut cu convingere şi pasiune, îl prefer pe al doilea.

În plus nu te pui la film aşteptând ceva bun, te pui aşteptând un film care te va face să râzi de cât de prost e. Aş vrea să spun că un film aşa de prost încât e bun...nu prea. Însă e un film aşa de prost încât e destul de amuzant să-l vezi. Plus, e ultimul rol a lui Béla Lugosi.



PS: prost ca prost, dar memorabil, altfel nu ar fi fost facut dupa el piese de teatru, jocuri video, si OMG, vedeti aici:

5 comments:

  1. Brilliant. :)) Da, ai dreptate, nu este cel mai prost film din istorie, dar este unul din cele mai cunoscute filme facute cu o lipsa de profesionalism enorma, cred. De exemplu atunci cand zboara ozn-urile in jurul Pamantului si li se vad umbrele. :-? Probabil daca ar fi invatat ceva mai mult, ar fi reusit sa faca totul cum trebuie. :)) Oricum, the film is fucking hilarious. And always will.


    P.S. Uitati-va la scena aia cand pleaca politistii de la sectie catre cimitir. Tot drumul ala de vreo 30 de minute alterneaza intre noapte si zi. :)) Pleaca seara, merg ziua, ajung seara la cimitir. Spoiler alert. :-? Is it too late to say that? :))

    ReplyDelete
  2. fuck umbrele, li se vede atza. (asta oarecum nu suna bine) bine ca nu li s-a rupt atza

    ReplyDelete
  3. :)) ba da, il descarc deja, multam ca mi-ai amintit de el..tot am zis ca tre sa-l vad odata si-odata.

    Iar ultimul teaser e pe bune? pt ca daca e :D nu ma mai satur de filme absurde cu walking dead.

    ReplyDelete
  4. A sunat pefect rezonabil faza cu ata. :))

    ReplyDelete
  5. da, teaserul e pe bune, plan 9 e oficial remake-ul filmului, si tre sa iasa cred anul asta

    ReplyDelete