Pages

Saturday, August 20, 2011

Trailerul diminetii: A Dangerous Method

Un film bazat pe relatia dintre Sigismund Schlomo Freud (Viggo Mortensen) si Carl Gustav Jung (Michael Fassbender), cei doi mari pionieri ai psihoanalizei moderne. Mai specific, din ce deduc din trailer, filmul se axeaza mai mult pe fractura din relatia lor, cauzata in parte de relatia extraconjugala a lui Jung cu o pacienta, la randul ei psihoanalista, Sabina Spielrein - ce nume jucaus (Keira Knightley).

Filmul este regizat de David Cronenberg (cunoscut pentru The Fly, eXisteZ sau A History of Violence) dupa un scenariu adaptat de Christopher Hampton al propriei sale piese de teatru, The Talking Cure. In cazul lui Hampton scorul este: Oscar nods 2 - 1 Oscar wins pentru Dangerous Liaisons si Atonement.

Viggo e bun, MFass e ok, KK has a chance to shine intr-un rol destul de solicitant, iar regia si scenariul ar putea produce o combinatie foarte buna. Asa ca astept cu mult interes acest film. Si trailerul este...mai jos.


P.S. Apropos de recentele posturi legate de soundtrack-uri, muzica e chiar buna in trailer, nu credeti?

8 comments:

  1. mein lieber Freund ich glaube da ist ein "n" zu viel in dem Freund.

    de asemenea, Fassbender fucking rules, nu e ok. in x-men si inglourious basterds he fucking ruled, dar daca vrei sa vezi one of the best performances of all time, vezi-l in "Hunger" (http://kolcs-sees.blogspot.com/2009/11/hunger.html)

    also, ce e cu Cronenberg. nu am vazut "A History of Violence" si nici "Eastern Promises", dar par a fi niste drame destul de straightforward, si desi filmul de sus e despre doi psihanalisti, parca nu vad ca s-ar scufunda in nebunie ca si primele sale proiecte (http://kolcs-sees.blogspot.com/2009/05/david-cronenberg-mi-zburat-creierii.html). Nu ca nu m-as bucura de diversitate, dar imi e dor de filmele sale la ale caror final ma simt ca si cum mi s-a dat un pumn in creier

    ReplyDelete
  2. mein lieber Freud, es ist jetzt ganz korrekt

    l-am vazut doar in inglourious, si de hunger cred ca mi-ai povestit tu dar nu l-am vazut. am zis ca e ok bazat pe ce stiu eu despre el (recunosc, nu multe)

    A History of Violence nu am vazut dar a lucrat din nou cu Viggo Mortensen si de-asta l-am listat mai sus. Din trailer pare o drama relativ straightforward insa uitand-ma la el nu imi pot da seama daca e doar atat sau multe lucruri sunt lasate pentru vizionarea efectiva a filmului. in any case, posibilitatea de a se scufunda in nebunie e intiparita in subiect asa ca nu stiu daca ar fi ratat ocazia. ar fi poate mai revelator in directia asta putina informatie despre piesa pe care e bazat scenariul.

    ReplyDelete
  3. Acest film va fi vazut (se pare ca sex sells pana la urma si gagici cu daddy issues :D ). Fiti seriosi, filmul va fi foarte superficial, ne vom astepta la cine stie ce dialog despre constiinta, subconstient, instincte, ceva gen "amoralitatea" lui Oscar Wilde si tot ce vom primi vor fi 3 scene de sex animalic si cele mai bune replici, direct din trailer....

    A history of violence l-am vazut.... din cate tin minte a fost interesant, parca... o avut ceva, nu mai stiu ce, ce m-a facut sa-l tin minte. Cred ca a avut exact faza lu kolcs cu finalul in care primesti un pumn in creier.

    ReplyDelete
  4. eu nu ma astept la un expozeu intelectual despre teoriile dezvoltate in aceea vreme de ei doi. ma astept mai mult la o desfasurare a conflictelor interioare din personaje, mai ales Jung, conflicte de natura etica sau morala si care da, o sa aiba legatura cu psihicul (sunt 3 psihanalisti din care 2 uriasi, la dracu! doar nu vor vorbi despre rase de caini)...pe de alta parte, poate fi si un mare rateu. sunt singurul caruia i se pare ca trailerul ascunde de fapt foarte mult? nu stiu de ce, dar asta e senzatia pe care mi-o lasa.

    ReplyDelete
  5. sceptic esti fratica. cred ca o sa fie un film chiar bun. cronenberg nu e unul sa faca filme tampita, adica si pana si "the fly" a avut o groaza de substraturi.
    cred ca trailerul (ca atatea altele) incearca sa ascunda faptul ca va fi un film bun care nu e doar despre sex.

    a wager my friend?

    ReplyDelete
  6. Nu mai fac pariuri cu tine frate, ca oricum avem deja de baut fiecare o sticla de Jack, ne pastram pentru oscaruri :P

    ReplyDelete