Pages

Monday, March 15, 2010

My top 20 Movie Villains ~part 2~

10a. Keyser Soze
Seen in: The Usual Suspects
Mi-a dat multe batai de cap tipul. Adica merita un loc in top 10 pe deplin, dar unde? Este unul din cei mai originali si malefici si larger than life villaini din istoria cinematografiei, pe de alta parte are parte de un screen time minim. Era ori pe locul 10 ori pe locul 1, si inca nu stiu daca am facut alegerea buna.

10b. Alex DeLarge

Seen in: A Clockwork Orange
eu sunt uituc si zapacit. de aia v-am cerut si voua pareri despre villaini, dar aparent sunteti si voi uituci si zapaciti si imi faceti sugestii dupa ce fac lista. Anyway acest late-comer isi merita locul in lista, e rau, nu are empatie, si adora sa fie asa. Violeaza, bate, fura (foarte detaliat prezentat de Kubrick din nou), dar din nou, problema e ca noi il iubim in fiecare secunda. Macar acesta nu se pocaieste.

9. Nurse Ratchet
Seen in: One flew over the Cuckoo's Nest
De ce e asa de sus pe lista? Pentru ca reprezinta sistemul. Pentru ca nu e un super-villain malefic, ci perfect veridica. Pentru ca a castrat (metaforic) un grup de barbati, pentru ca nu are mila, dar mai ales pentru ca e sincer convinsa ca tot ce face e pentru binele bietilor oameni pe care ii tortureaza.

8. The Terminator
Seen in: The Terminator (part 1)
Pentru ca e cult. Pentru ca e Arnie, cand Arnie era ceva in filme. Pentru ca e cool. Pentru ca zice "I'll be back". Pentru ca e o masina de ucis care nu se va opri pana nu e distrusa. Ignoram desigur celelalte aparitii, si celalate modele mult mai eficiente, dar fara atata carisma.

7. Agent Smith
Seen in: The Matrix Trilogy
Pentru ca e cool. Pentru ca sunt 200 din el. Pentru ca e Hugo Weaving. Pentru felul in care zice "Mister Anderson". Pentru impactul cultural (dsigur acesta a venit cu filmul, dar hei, e si el parte din film). Pentru ca e varianta trojan.exe la The Terminator, and we fuckin' hate trojans.

6. Paul & Peter

Seen in: Funny Games, Funny Games U.S
Doi ingeri demonici care ne arata cat de elegant si seductiv poate fi raul. Pentru ca sunt atat de al naibii de reali. Pentru ca au doua reincarnari, amandoua jucate excelent. Pentru ca controleaza tot, inclusiv filmul, inclusiv pe noi. Pentru ca daca nu ai sti mai bine i-ai vrea logodnici fiicelor tale. Pentru ca raul lor nu are sens sau motivatie, si e mai aproape de noi decat oricare alt villain din lista.

5. Dracula
Seen in: De la Nosferatu la Dracula 3000 in vreo 100 de filme.
Pentru ca e villainul cult original. Pentru care puterile pe care le are si pentru ca e nemuritor. Pentru ca are parte de gagici de prima clasa. Pentru ca e roman. Pentru ca e Max Schreck si Bela Lugosi si Christopher Lee si Gary Oldman si Lelsie Nielsen si Willem Dafoe si multi multi altii. Pentru ca impactul cultural e nemasurabil.

4. Amon Goeth
Seen in: Schindler's List
Unde sa incep? Numele fratilor, cand auzi Amon Goeth the gandesti la o trupa de death metal sau un turn de orci din Stapanul Inelelor. Sa il chiar cheme asa. Pentru ca e Ralph Fiennes, and Ralph Fiennes is fucking evil (he is Voldemort dammit! nu credeam ca acest nume va ajunge pe lista). Pentru ca a omorat atatia oameni. Dar motivul principal, pentru ca tipul a fost real. Si oricat de cool ar fi Freddy Kureger, oricati adolescenti a omorat Jason, sa fi un villain pe care sa il gasesti in cartile de istorie, asta e un record. Si sincer, pe langa numele de villain, tipul a trebuit spanzurat de 3 ori pana sa moara, si ultimele cuvinte au fost "Heil Hitler!" asta mult dupa infrangere. THAT IS EVIL

3. Hannibal Lecter
Seen in: Manhunter, SILENCE OF THE LAMBS, Hannibal, Red Dragon si Hannibal Rising
It is the doctor himself, Hannibal the Cannibal. Sofisticat, manierat, educat, cult, elegant, talentat si un maniac canibal fara mila care ar ucide orice ii sta in cale in metode care iti ridica parul de pe maini. Pentru ca e (in mare parte) Anthony Hopkins, si a fost de ajuns sa zica o replica si sa faca un sunet cu limba sa iti dea fiori. Si din nou, pentru ca nu are motiv. Just having fun.

2. Darth Vader

Seen in: Several Star Wars movies, mainly the older ones.
E un classic. Costumul. Respiratia. Vocea. Forta. Daca a facut George Lucas un lucru bun in viata sa a fost sa creeze unul din cele mai memorabile personaje negative din istorie. Nici un alt personaj din orice film vreodata facut nu cred ca avut asa un impact cultural. Puncte in minus pentru pocairea de la final, si pentru labareala emo din partile I-III. Dar prima data cand a aparut pe ecran, nu vom uita acel moment.

1. Pam-pam-pam-pam
Moment in care multi ma vor injura

The Joker

Seen in: The Dark Knight
Pentru ca tipul ma speria. Pentru ca nu ii pasa. Pentru ca era imprevizibil si intotdeauna cu doi pasi in fara. Pentru ca era amuzant, intr-un mod morbid. Pentru ca era o idee nu un om, si nu se excludea pe sine din idee. De dragul haosului se pune de doua ori pe tava in fata mortii fara a clipi. Pentru ca logica lui pare atat de atractiva. Pentru ca atunci cand e prins, rade, si i se pare minunat. Pentru ca nu are motive nici macar cat Hannibal sau Funny Boys. Si pentru ca Heath Ledger e absolut genial in acest rol.

That is it. Desigur sunt multe filme pe care nu le-am vazut, si multi villain pe care nu ii cunosc, dar aceasta este lista mea. Puneti si voi listele voastre, fie de 20 fie de 3.


PS: Loc de onoare de villain al cinematografiei: Lars von Trier, pentru toate ororile la care isi supune publicul, si pentru ca il face mereu sa se intoarca

No comments:

Post a Comment