Pages

Wednesday, July 13, 2011

Death at a Funeral (2007)


M-am hotărât să scriu un altfel de review doar așa să mai mix-it-up și să mai ies din tiparele unui review clasic.

Plus că e cam greu să scrii un review ca lumea după review-ul lui Kolcs. Orice ar părea pueril. Dar să se înțeleagă că îl laud pe ungur, da? Așa că here we go:




Spațiu negativ ...... vreau sa încep lista sub afiș dar nu mai am ce scrie..... reflectați asupra încăzirii globale sau urșilor panda până dați de „review”








10 pași pentru pentru a te asigura că faci o comedie neagră reușită:

1. Ia o temă foarte tristă, deprimantă chiar ( hai să zicem de dragul discuției, o înmormântare ) pe care să o faci așa de amuzantă încât uiți motivul pentru care toți sunt adunați sub același acoperiș.

2. Fă-o în Anglia la țară, cu scenarist britanic, regizor britanic, 90% actori britanici.

3. Zi la scenarist să pună cât mai multe probleme nerezolvate între personaje, care toate își găsesc locul de discuție în timpul priveghiului. ( one night stand-uri neclarificate, avansul unui cuplu pentru un nou apartament, neplătit încă de soț, spre disperarea nevestei care vrea să scape de soacră, cea mai passive-agressive bitch din film, problemele a doi frați, unul faimos, altul chelea prepuțului care a trăit permanent în umbra fratelui de succes, moralitatea din timpul vieții a omului din coșciug etc)

4. Introduce în scenă un personaj misterios, venit cu gândul să șantajeze familia îndurerată.

5. Personajul să fie un pitic. (Peter Dinklage, pour le connoisseur din „Game of Thrones” )

6. Pentru o „doză” de umor și mai mare, fă ca unul din personaje să fie „student la medicină” iar cel mai liniștit personaj dintre toți să ia un „Valium” de la el fără să știe despre ce e vorba. (Alan Tudyk, foarte tare jucat)

7. Introduce în scenă fratele răposatului, cel mai morocănos, senil și nesuferit om din toată trupa. ( Peter Vaughan, pour le connoisseur, tot din „Game of Thrones” )

8. Concentrează-te ca publicul să râdă mai bine des și mai puțin zgomotos decât tot o glumă mare și tâmpită la 20 de minute de film cum se întâmplă la comediile de la Hollywood.

9. Păstrează totuși 1-2 momente când publicul se va ține de burtă de râs.

10. Când am zis comedie neagră, nu ziceam să ii pui in film pe Chris Rock și Martin Lawrence cum se întâmplă în remake-ul de la Hollywood din 2010. Nu la asta m-am referit când am zis umor negru.

4 comments:

  1. minunat.
    citeam si ma gandeam: "pare cunoscut. chris rock e englez?" pentru ca da, imi era mai cunoscut trailerul filmului nou.
    am sa-l incerc

    ReplyDelete
  2. :D

    Bah nu puteai sa mai astepti o zi pana sa pui fabulosul tau post despre muzica ? :(

    ReplyDelete
  3. am vazut varianta americana din 2010 parca...

    ReplyDelete
  4. Aia americana sare peste punctul 2, punct esential :)

    ReplyDelete