Pages

Wednesday, July 20, 2011

Fun Facts: Muzica din Inception

In ultimele zile am fost prolific si am vazut cate un film zilnic, dar din pacate inca nu am avut timp sa scriu despre ele. Voi reveni in curand, dar in absenta unor post-uri mai carnoase voi combina tema ultimelor doua posturi (muzica de film si Chris Nolan) pentru a va aduce la cunostiinta (pentru cei care nu stiau deja) un mic fun-fact despre regizor si film.

Vorbeam de clisee muzicale data trecuta, si alt cliseu enervant din ultimii ani e acel sunet foarte foarte adanc (cred ca e tuba) care se aude in trailere filmelor thriller/psihologice. Sigur il stiti, apare ritmic dupa fiecare informatie dezvaluita de trailer, face sala de cinema sa tremure, ceea ce e super cool si dramatic, gen. Iata-l la inceputul trailerului de la "Shutter Island":



Am fost putin cand l-am vazut si in "Inception", dar aparent lucrurile sunt ceva mai adanci de atat.



In caz ca nu va amintiti, Edith Piaf era folosit de personajele din film pentru a masura cat timp au pana se termina visul. De asemenea cu cat mergeau mai adanc ca nivel in vise cu atat timpul trecea mai incet.
Indiferent daca filmul v-a placut sau nu, faptul ca soundtrackul e asa de frumos si subtil legat de film, arata o grija pentru detaliu exceptionala din partea lui Nolan.

6 comments:

  1. Eu as spune mai degraba ca grija e a lui Hans Zimmer, posibil dupa consultari cu Nolan.

    ReplyDelete
  2. ai ce ai cu omul ala.
    sa zicem ca e o colaborare

    ReplyDelete
  3. Ce mah marchizu e contra-Nolan?

    ReplyDelete
  4. Nu, cred ca se referea la Zimmer. Si nu stiu de ce, pt ca nu am nimic nici cu el. Doar ca a facut scoreul la prea multe filme...:D postul de mai sus era doar o , sa-i zicem, corectie.

    ReplyDelete
  5. ma refeream la nolan. nu ai nimic cu el, doar ca te lasa rece filmele sale

    ReplyDelete