Pages

Wednesday, October 21, 2009

Last but not least: Luxo Jr.

Al doilea filmulet CGI facut vreodata (1986) si primul de nou infiintata firma PIXAR. Pentru a onora acest succes micuta lampa nazdravana a devenit mascota si simbolul Pixar, o vedeti topaind vesele si inlocuind I-ul din Pixar inainte de toate filmele lor:



Acesta este ultimul scurt-metraj Pixar pe care il prezint (pana apar altele desigur), dar va las linkuri si niste detalii despre cele care au ramas:

-The Adventures od Andre and Wally Bee; nu e chiar Pixar, caci Pixar nu exista la vremea aia (1984) dar e esentialmente aceeasi echipa, iar acesta este primul filmulet CGI facut vreodata.

-Tin Toy; inspiratia pentru Toy Story, laureat al premiului Oscar, desi azi par penibila animatia bebelusului, asta sa vedeti evolutia a 20 de ani.

-Knick Knack (1989); un omulet de zapada dintr-un glob incearca sa dea de niste actiune.

Si ultimele sunt cele care sunt scurt-metraje cu personaje din filmele Pixar:

-Mike's New Car: Mike, din Monster's Inc isi ia o masina noua, dar are cateva probleme cu ea.

-Jack-Jack Attack: bebelusul din The Incredibles ii da de furca baby-sitterului (scurt-metraj legat direct de actiunea din film)

-Mater and the Ghostlight; primul din mai multe scurt-metraje care il au ca personaj principal pe Mater din Cars

-Your Friend the Rat; un scurt-metraj educational despre sobolani prezentat Remy de Ratattouile; primul filmulet Pixar care are si animatie clasica si stop-motion pe langa CGI.

-BURN-E; alt filmulet legat direct de actiunea filmului, WALL-E ma gandesc ca ati ghicit. In timp ce WALL-E cauzeaza haos pe nava spatiala un alt robotel la de serios in legatura cu munca incearca cu disperare sa repare un bec.

No comments:

Post a Comment